Παρακαλείσθε θερμά να σεβαστείτε τους κανόνες λειτουργίας του Pratyahara Yoga Center, για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων, την ασφάλεια και τη γαλήνη όλων μας.

Γενικοί Κανόνες

 1. Φροντίστε να έρχεστε στο Στούντιο εγκαίρως και να μην εισέρχεστε μετά την έναρξη του μαθήματος. Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να σας εντάξουν ομαλά στην πρακτική και το εισαγωγικό μέρος είναι πολύ σημαντικό. Εάν μπαίνετε αργοπορημένοι αφενός χάνετε ένα πολύτιμο κομμάτι του μαθήματος, αφετέρου ενοχλείτε και διασπάτε την προσοχή των υπόλοιπων μαθητών και των δασκάλων.
 2. Εάν έρχεστε για 1η φορά στο Στούντιο βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει την τοποθεσία και έχετε υπολογίσει το χρόνο της διαδρομής σας σωστά για να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις.
 3. Εάν είναι απαραίτητο να φύγετε πριν το τέλος του μαθήματος, φεύγετε πριν τη Savasana χωρίς χρονοτριβή και αθόρυβα ώστε οι υπόλοιποι να συνεχίσουν ομαλά την πρακτική τους.
 4. Κατά την είσοδο σας αφαιρείτε υποδήματα, κοσμήματα, ζώνες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Τα υποδήματα τοποθετούνται μέσα στην παπουτσοθήκη και όχι μπροστά από αυτή.
 5. Φροντίστε να φοράτε άνετα  και καθαρά ρούχα και αποφύγετε το κάπνισμα πριν την έναρξη του μαθήματος.
 6. Φροντίστε την σωματική σας υγιεινή και καθαριότητα, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι δυσάρεστες οσμές κατά τη διάρκεια της πρακτικής. Αποφύγετε τα έντονα αρώματα και αποσμητικά διότι και αυτά πιθανόν να δημιουργούν πρόβλημα στην αναπνοή τη δική σας και των άλλων ασκούμενων. Προσέξτε την μυρωδιά του τσιγάρου στα ρούχα και τα μαλλιά σας. Προσοχή τέλος στις ενυδατικές κρέμες και λοσιόν γιατί δημιουργούν ολισθηρότητα πάνω στο στρώμα και στο σώμα σας με αποτέλεσμα η πρακτική να γίνεται επικίνδυνη.
 7. Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του Στούντιο.
 8. Τα μέλη μέχρι 17 ετών υποχρεούνται να προσκομίσουν Ιατρική Βεβαίωση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο, που να βεβαιώνει πως επιτρέπεται η σωματική του άσκηση. Η βεβαίωση αυτή, ανανεώνεται κάθε 12 μήνες.
 9. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κινητών τηλεφώνων εντός του Στούντιο. Τα τηλέφωνα απενεργοποιούνται ή μπαίνουν στην εντελώς αθόρυβη λειτουργία, η δόνηση απαγορεύεται. Τα κινητά παραμένουν στις τσάντες σας και όχι στο χώρο της πρακτικής εκτός και να υπάρχει ανάγκη και έχει ενημερωθεί η δασκάλα.
 10. Διατηρήστε την φωνή σας σε χαμηλά επίπεδα και αποφεύγετε τις συζητήσεις κατά την ώρα του μαθήματος. Είναι πολύ σημαντική η εστίαση και η συγκέντρωση όλων κατά την πρακτική της Yoga.
 11. Η συμπεριφορά και η παρουσία σας πρέπει να είναι πάντα κόσμια και ευπρεπής.
 12. Απαγορεύεται η δημιουργία θορύβων στο χώρο και η όχληση των μελών.
 13. Απαγορεύεται αυστηρά η κάθε είδους οδηγία-συμβουλή-παρότρυνση από μαθητή σε μαθητή για θέματα πρακτικής εντός και εκτός μαθήματος. Αυτή είναι απόλυτη ευθύνη του δασκάλου.
 14. Ενθαρύνουμε τη χρήση του δικού σας εξοπλισμού και μία πετσέτα. Εάν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό του Στούντιο, απολυμένετε πριν από τη χρήση με τα αντισηπτικά που σας παρέχονται και στο τέλος του μαθήματος τον τοποθετείτε στην αρχική του θέση, όπως ακριβώς τον βρήκατε.
 15. Στο Στούντιο υπάρχει ψύκτης με νερό. Παρακαλείσθε για λόγους οικολογίας να φέρνετε το δικό σας μπουκαλάκι. Αποφύγετε την πιθανότητα της ρίψης νερού στο πάτωμα της αίθουσας.
 16. Απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων μέσα στο Στούντιο.
 17. Είστε υπεύθυνοι για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Το Στούντιο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλειες αντικειμένων ή χρημάτων. Μην ξεχνάτε να παίρνετε κατά την αποχώρησή σας όλα σας τα πράγματα. Υπάρχει χώρος για τα ξεχασμένα και απολεσθέντα αντικείμενα. Μετά το πέρας 3 μηνών το Στούντιο δε φέρει ευθύνη για αυτά όπως και για τα εγκαταλειμένα mats μετά το πέρασμα ενός έτους από την τελευταία συνδρομή του ιδιοκτήτη.
 18. Είστε υπεύθυνοι για τη σωματική σας ακεραιότητα. Στη φιλοσοφία της Yoga κυρίαρχη θέση έχει η μη βία. Σε κάθε μάθημα σας υπενθυμίζουμε να ακούτε το σώμα σας και να λειτουργείτε εντός των ορίων σας, σύμφωνα με τις οδηγίες των δασκάλων και χρησιμοποιώντας βοηθήματα όπου χρειάζεστε. Παρακαλείσθε να το κάνετε και να μην υπερβαίνετε τις δυνατότητες σας. Το Στούντιο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς.
 19. Υποχρεούστε  να ακολουθείτε τις οδηγίες του προσωπικού όχι μόνο όσον αφορά την εκγύμνασή, αλλά και γενικότερα σε ό,τι αφορά την ομαλή λειτουργία του Στούντιο.
 20. Ο ασκούμενος υποχρεούται να ενημερώνει την εκάστοτε δασκάλα για την κατάσταση της υγείας του σωματικής και ψυχικής, για τυχόν τραυματισμούς, χειρουργεία, εγκυμοσύνη καθώς και για το εάν έχει προηγούμενη εμπειρία στο μάθημα που παρακολουθεί.
 21. Το προσωπικό και η Διεύθυνση είναι στη διάθεση σας για οποιοδήποτε παράπονο, διευκρίνηση ή αίτημα σας εφόσον αυτό μπορεί να υλοποιηθεί. Ενθαρρύνουμε την επικοινωνία με κάθε ασκούμενο του Στούντιο.

Κανόνες COVID-19

 1. Στην ευρύχωρη σάλα μας τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
 2. Το προσωπικό του Στούντιο είναι πλήρως εμβολιασμένο.
 3. Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και στις τουαλέτες. Μόνο κατά τη διάρκεια της πρακτικής αφαιρείται η μάσκα.
 4. Στο Στούντιο υπάρχουν παντού αντισηπτικά υγρά και μαντηλάκια. Παρακαλείσθε να απολυμαίνετε τα χέρια σας καθώς εισέρχεστε και καθώς εξέρχεστε από τη σχολή.
 5. Φροντίστε να έχετε τουλάχιστον 1.5 μέτρο απόσταση από τους γύρω σας. Τοποθετείτε τα στρώματα ακριβώς στις θέσεις που σας υποδεικνύουμε ώστε να διατηρείτε σωστές αποστάσεις και κατά την πρακτική.
 6. Τα τμήματα είναι ολιγομελή.
 7. Το Στούντιο αερίζεται πριν και μετά από κάθε μάθημα. Το πάτωμα και οι τουαλέτες καθαρίζονται καθημερινά. Στις τουαλέτες υπάρχει πάντα απολυμαντικός εξοπλισμός για τα είδη υγιεινής (υγρό, spray, μαντηλάκια) που μπορείτε να χρησιμοποιείτε και εσείς κατά βούληση. Τραβάμε το καζανάκι αφού κλείσουμε το καπάκι. Πλένουμε καλά τα χέρια μας και τα σκουπίζουμε με χάρτινες πετσέτες. Δεν πετάμε χαρτιά στη λεκάνη. Διατηρούμε το χώρο καθαρό, όπως τον βρήκαμε. Σεβόμαστε τον επόμενο.
 8. Αποφύγετε χειραψίες και αγκαλιές. Εάν σας έρθει να βήξετε ή να φτερνιστείτε αυτό θα γίνεται αυστηρά και μόνο μέσα στον αγκώνα σας ή σε πετσέτα – χαρτομάντηλο.
 9. Αν έχετε συμπτώματα κρυολογήματος παρακαλείσθε να μην έρχεστε στο Στούντιο. Εάν διαγνωστείτε με covid -19 παρακαλείσθε ειδοποιήστε μας άμεσα για να ενημερώσουμε και τους μαθητές με τους οποίους ήρθατε σε επαφή.

Κρατήσεις – Πολιτική Ακύρωσης

 1. Η συνδρομή είναι προσωπική και δεν μεταβιβάζεται σε άλλο πρόσωπο ή χρονική περίοδο.
 2. Όλα τα μαθήματα γίνονται LIVE και μεταδίδονται ταυτόχρονα και ONLINE (εκτός από τα Handstands & την Aerial Yoga).
 3. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος γι’ αυτό η κράτηση θέσης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
 4. Οι κρατήσεις γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά την εγγραφή σας θα λάβετε τον κωδικό για την είσοδο σας στην εφαρμογή. Στη συνέχεια θα κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό ή τον υπολογιστή σας και θα κάνετε την κράτηση ή την ακύρωση των μαθημάτων αυστηρά και μόνο μέσω αυτής. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της πλατφόρμας για το υπόλοιπο της συνδρομής σας και την ημερομηνία λήξης του πακέτου σας.
 5. Φροντίστε να ανανεώνετε έγκαιρα τη συνδρομής σας, πριν μηδενιστούν εντελώς τα credits από την πλατφόρμα. Αυτό εξασφαλίζει την ομαλή ροή της πρακτικής σας, αποφεύγονται οι περιττές συνεννοήσεις και βοηθά το Στούντιο και να λειτουργεί αρμονικά.
 6. Κρατήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι και 20 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος, εφόσον υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις.
 7. Ακύρωση κράτησης μπορεί να γίνει μέχρι και 1 ώρα πριν. Μετά από το πέρας αυτού του χρονικού περιθωρίου δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης της κράτησης και το μάθημα χρεώνεται κανονικά.
 8. Εάν κάνετε κράτηση για Drop in μάθημα και δεν παρευρεθείτε, ούτε ακυρώσετε εγκαίρως το μάθημα θα χρεωθεί κανονικά.
 9. Ενημερωθείτε για τις οικονομικές προσφορές και τα πακέτα μαθημάτων. Κάθε πακέτο πρέπει να ολοκληρώνεται εντός του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος που έχει συμφωνηθεί. Μετά τη λήξη του πακέτου τα μαθήματα δεν ισχύουν.
 10. Το “πάγωμα” της συνδρομής δεν μπορεί να συμβεί για ΚΑΝΕΝΑ λόγο παρά μόνο στην περίπτωση που το Στούντιο κλείνει με δική του πρωτοβουλία (αυτό δεν αφορά τις επίσημες αργίες).
 11. Στις συνδρομές πολύμηνης διάρκειας (3-μηνο, 6-μηνο, 12-μηνο), παρέχεται η δυνατότητα παράτασης, εφόσον υπάρχει υπόλοιπο μαθημάτων και εφόσον έρθει ο ασκούμενος σε συνεννόηση με την Διεύθυνση του Στούντιο τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τη λήξη της συνδρομής, καταβάλλοντας το προβλεπόμενο αντίτιμο των 18,00€ / μήνα. Η δυνατότητα παράτασης παύει να ισχύει μετά την λήξη της συνδρομής του ασκούμενου.
 12. Στις επίσημες αργίες η συνδρομή δεν παρατείνεται. Όταν το Στούντιο κλείνει με δική του πρωτοβουλία τότε η συνδρομή παρατείνεται.
 13. Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορέσετε να παρευρεθείτε στο μάθημα και το γνωρίζετε εκ των προτέρων, είναι απαραίτητο να κάνετε ακύρωση της κράτησής σας. Σκεφτείτε πως στερείτε τη δυνατότητα προσέλευσης από κάποιον άλλο ασκούμενο.
 14. Η Διεύθυνση του Στούντιο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του ωραρίου λειτουργίας του αλλά και των επιμέρους τμημάτων του.
 15. Για τα ανήλικα μέλη μας υπογράφουν και αποδέχονται όλους τους παραπάνω κανόνες οι γονείς.

Η συμμετοχή στα μαθήματα του Στούντιο συνεπάγεται με αποδοχή όλων των παραπάνω όρων.
Η Διεύθυνση του Στούντιο διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα να αφαιρέσει την ιδιότητα του μέλους σε περίπτωση που κάποιος από τους παραπάνω όρους παραβιαστεί.