About Angeliki

Η εκπαίδευση της Αγγελικής στο μονοπάτι της Γιόγκα ξεκίνησε το 2005 και ξεπερνά τις 800 ώρες (RYT® 500, E-RYT® 200, YACEP®). Είναι η πρώτη εξουσιοδοτημένη δασκάλα Rocket Vinyasa Yoga στην Ελλάδα από τον David C. Kyle και το 2014 ίδρυσε την Rocket Yoga Athens ως μια προσπάθεια να δημιουργήσει το ρεύμα της Rocket Yoga στη χώρα της. Τον Σεπτέμβριο του 2018 άνοιξε το δικό της στούντιο Yoga, το Pratyahara Yoga Center στην Αγία Παρασκευή, όπου η Rocket Yoga Athens είναι πλέον η μόνιμη έδρα. Εκεί, εκτός από τις καθημερινές πρακτικές διαφόρων στυλ Yoga (Hatha, Rocket Vinyasa, Restorative, Prenatal κ.λπ.), πραγματοποιούνται συνεδρίες Reiki, Thai Massage και εκπαιδεύσεις δασκάλων. Το 2020 ήρθε σε επαφή με το Ρέικι και εμβαθύνοντας έγινε Δάσκαλος του Ρέικι.
Τον Ιανουάριο του 2011, παρακολούθησε το Atmanasana Yoga studio, το πρώτο της πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων 200 ωρών στη Hatha Yoga και άρχισε αμέσως να διδάσκει με επιτυχία, καθώς ήδη δίδασκε σωματικό θέατρο και ακροβατικά σε ηθοποιούς και ερμηνευτές. Η ανάγκη της να εμβαθύνει στη Γιόγκα την οδήγησε στο Mysore της Ινδίας τον Ιούλιο του 2012, όπου έλαβε το δεύτερο πτυχίο της παρακολουθώντας την Εκπαίδευση Δασκάλων Χάθα Γιόγκα 300 ωρών στη Σχολή Yoga Darshanam. Δύο χρόνια αργότερα, καθώς ασχολήθηκε με πιο δυναμικές πρακτικές, τον Ιούλιο του 2014, ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Ashtanga Vinyasa 1st series & Rocket Vinyasa. με τον David C. Kyle. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2015, παρακολούθησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ashtanga Vinyasa 2nd series στην Αθήνα με δάσκαλο τον Manju P. Jois, γιο του ιδρυτή της Ashtanga Vinyasa, S. Pattabhi Jois. Τον Μάρτιο του 2016 επέστρεψε στη Βαρκελώνη για να ολοκληρώσει το πρώτο της επίπεδο διδασκαλίας και πιστοποίησης στη Rocket Vinyasa Yoga από τον David C.Kyle. Τον Σεπτέμβριο του 2016 παρακολούθησε ξανά στην Αθήνα ένα άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ashtanga Vinyasa 1st series με δάσκαλο τον Manju P. Jois και τελικά τον Ιούλιο του 2017 στο Rocket Teacher Training που έγινε στην Αθήνα, ήταν βοηθός δασκάλου της και πιστοποιήθηκε από αυτόν (David C. Kyle) ως Senior Rocket Yoga Teacher παίρνοντας έτσι την άδεια διδασκαλίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στο Rocket Vinyasa.

Τον Φεβρουάριο του 2019, είχε την τύχη να είναι δίπλα σε έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή δασκάλους Γιόγκα του αιώνα μας, τον Ντάρμα Μίτρα, και να παρακολουθήσει τις διδασκαλίες του για τρεις ημέρες στο Λονδίνο. Δίδαξε φιλοσοφία Yoga, Yoga Therapy, Partner Yoga, Kryias & Mudras από τον Santhosh Kumar, ανατομία από τη Vaso Kalaboukas, θεωρία από τον Μιχάλη Φιλίνη. Σπούδασε με τον Σάββα Γιάντση, παρακολούθησε 3 σεμινάρια και εργαστήρια Yoga for Pregnant-Yoga για παιδιά με τους Laruga Glaser, Sianna Sherman, Sofia Ξηρωτήρη, Surinder Singh κ.α. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα RYT® 500, E-RYT® 200, YACEP® από τη Yoga Alliance και μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Γιόγκα. Διδάσκει Rocket Vinyasa Yoga, Ashtanga Vinyasa, Hatha Yoga, Restorative Yoga, Yoga για εγκύους & παιδιά. Έχει διδάξει σε φεστιβάλ και ημέρες Yoga και έχει δώσει διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες σχολές.

Νωρίτερα, η Αγγελική είχε ολοκληρώσει μια δεκαπενταετή καριέρα στις παραστατικές τέχνες και τις εικαστικές τέχνες με πολύτιμη εκπαίδευση σε: διακόσμηση, σχέδιο, κλασικό και μοντέρνο θέατρο, σωματικό θέατρο, ακροβατικά, κλασικό και σύγχρονο χορό, φωνητική, ορθοφωνία, κρουστά, αυτοσχεδιασμό επαφής, σωματικό θέατρο, παντομίμα, κουκλοθέατρο, αφήγηση, θεατρικός κλόουν, τεχνικές θεάτρου δρόμου, ακροβατικά με κρεμαστά ξυλοπόδαρα, κάθετος χορός, χειρισμός αντικειμένων κ.λπ. ισχυρά εργαλεία για το εκπαιδευτικό της έργο.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Άκη Ντέιβις, της Σχολής Θεάτρου Μιμικής-Σώματος του Αντώνη Κουτρουμπή – Πλεύσης και του Τμήματος Διακόσμησης του ΙΕΚ Δομής. Εκτός από τη θέση της ηθοποιού – performer – χορεύτριας σε πλήθος παραστάσεων, έχει σκηνοθετήσει και επιμεληθεί την κίνηση σε 4 παραστάσεις. Τέλος, έχει λάβει μέρος σε θεατρικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κίνα, Βουλγαρία, Σερβία, Κύπρος, Ιταλία, Επίδαυρος).