Aerial RESTORATIVE Yoga

Aerial RESTORATIVE Yoga

Η Aerial RESTORATIVE Yoga είναι μια ήρεμη πρακτική αποκατάστασης και αποσυμπίεσης. Η αιώρα κατεβαίνει χαμηλά, κοντά στο έδαφος και χρησιμοποιείται για μια ασφαλή, θεραπευτική πρακτική χωρίς μυϊκή ένταση, με παθητικές διατάσεις.

Εάν αντιμετωπίζετε τραυματισμούς και κινητικά προβλήματα, τότε η Restorative Aerial Yoga μπορεί να είναι για εσάς.

Σε αντίθεση με την κανονική πρακτική γιόγκα, η εναέρια γιόγκα αποκατάστασης σχετίζεται με μια θεραπευτική και ήπια πλευρά της γιόγκα.
Κατά την εκτέλεση της, ο στόχος δεν είναι να μπείτε σε δύσκολες ή προκλητικές στάσεις και να ιδρώσετε, αλλά να καθοδηγήσετε απαλά και συνειδητά το σώμα σε θέσεις που μπορούν να αποφέρουν διαφορετικά οφέλη όπως:

Αποσυμπίεση σπονδύλων, διάταση μυών, στρέψεις κορμού, ανακούφιση μυοσκελετικών εντάσεων (μέση- αυχένας- γόνατα – πλάτη- ώμοι), άνοιγμα ισχίων κ.ά. επιφέροντας καλύτερη ευελιξία και αποσυμφόρηση.

Επιπλέον η πρακτική αυτή μπορεί να επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη συγκέντρωση του νου και συχνά περιλαμβάνει οραματισμούς ή διαλογισμούς για περαιτέρω σύνδεση με τον εσωτερικό σας εαυτό, τη θεραπεία σας και την πνευματική σας πλευρά.

Ποιος θα ωφεληθεί από μια επανορθωτική συνεδρία εναέριας γιόγκα;
Στην πραγματικότητα, η γιόγκα αποκατάστασης είναι προσβάσιμη και ευεργετική για όλους, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ομάδες ανθρώπων που θα την βρουν πιο ωφέλιμη.
Οι άνθρωποι που αναρρώνουν από έναν τραυματισμό θα επωφεληθούν από αυτή την πρακτική που δεν έχει καθόλου ένταση και το βάρος τους υποστηρίζεται από την αιώρα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκτελέσουν τις ήπιες κινήσεις που εμπλέκονται στην εναέρια γιόγκα αποκατάστασης – ως μορφή φυσικοθεραπείας.
Ηλικιωμένοι με περιορισμένη κινητικότητα, που θέλουν να ασκηθούν και να παραμείνουν σε φόρμα, αποκομίζοντας τα πολλά οφέλη που έχει να τους προσφέρει η γιόγκα.
Άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων που παλεύουν με σωματικούς πόνους και περιορισμούς, που δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε πιο έντονες πρακτικές γιόγκα.
Αθλητές και αθλήτριες που χρειάζονται την παθητική διάταση και την αποσυμφόριση
Αρχάριοι που δεν έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία για να αναγνωρίσουν το σώμα και την κινητικότητα του.

Η εναέρια γιόγκα αποκατάστασης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισαγάγετε το σώμα σας στην εναέρια γιόγκα!

  • Δεν απαιτείται γνώση yoga

  • Δεν χρειάζεται καλή σωματική κατάσταση

  • Μυοσκελετική αποκατάσταση

  • Ηρεμία και Γαλήνη

  • Γνωριμία με την βαθιά χαλάρωση και μέσω αυτής τη διαχείριση του στρες